Legume

Cultivarea legumelor are o importanță economică extrem de mare, dar și un istoric bogat în țara noastră. Practic, nu există gospodărie în care să nu găsim o suprafață cultivat cu legume.

Legume

Cultivarea legumelor are o importanță economică extrem de mare, dar și un istoric bogat în țara noastră. Practic, nu există gospodărie în care să nu găsim o suprafață cultivat cu legume.

Atunci când cultura de legume este practicată în mod profesionist, în câmp sau în spații protejate, agricultorii pot obține și venituri importante.

Cum se clasifică legumele

Varietatea enormă a impus clasificare în funcție de mai multe criterii. Putem vorbi astfel despre legumele bulboase (ceapa, usturoi, praz), cucurbitacee (castraveți, dovlecei, pepeni), solanacee (tomate, ardei, vinete), frunzoase (salata, spanac, loboda), rădăcinoase (morcov, pătrunjel, ridichi, sfeclă, țelină), tuberculifere (cartofi, topinambur), vărzoase (varza, conopida, gulia), sau legume pentru condimentare (mărar, pătrunjel, leuștean, cimbru, hrean, tarhon etc).

Toate speciile de legume se pot cultiva în câmp, în timp ce doar unele se pretează la cultura în sere și solarii. În funcție de durata vegetației, momentul de semănare sau recoltare, putem vorbi despre culturi timpurii, semitimpurii sau târzii.

Indiferent de metoda aleasă, trebuie să acordați însă atenție sporită modului în care alegeți și pregătiți răsadurile, terenul, modul de efectuare a asolamentului, întreținerea culturii și, mai ales, protecția legumelor împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor.

BASF vine în sprijinul legumicultorilor cu o gamă bogată de produse inovatoare destinate culturilor de legume, pentru recolte bogate și de calitate.

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse

Conținut exclusiv pentru femierii înregistrați

Fă-ți cont pe site-ul BASF Agro și vei putea accesa conținutul premium, accesibil doar fermierilor înregistrați

Intră în secțiunea Premium
Mergi sus