Leguminoase
Cultura de leguminoase pentru boabe este destinată atât pentru consumul alimentar, cât și pentru furaje. Mazărea, fasolea, lintea, lucerna sau trifoiul sunt deopotrivă cunoscute și apreciate, în ciuda suprafețelor relativ mici pe care sunt cultivate.
Cultura de leguminoase pentru boabe este destinată atât pentru consumul alimentar, cât și pentru furaje. Mazărea, fasolea, lintea, lucerna sau trifoiul sunt deopotrivă cunoscute și apreciate, în ciuda suprafețelor relativ mici pe care sunt cultivate.
Plantele care fac parte din această familie mai cuprind și soia, năutul și arahidele. Principalul avantaj al boabelor de leguminoase este conținutul bogat în proteine și aminoacizi esențiali. De asemenea, leguminoasele conțin și cantități semnificative de ulei. Un alt aspect important al leguminoaselor îl constituie faptul că acestea fixează azotul atmosferic, cu ajutorul bacteriilor din genul Rhizobium, ceea ce le face candidați ideali în rotația culturilor.
Ca toate celelalte culturi, leguminoasele au particularități de care fiecare fermier trebuie să țină cont. Bineînțeles, pe lângă acestea, trebuie să acordați o grijă specială combaterii buruienilor, bolilor și dăunătorilor.