Bulboase (ceapă, usturoi)
Culturile de legume bulboase (culturi din grupa cepei) sunt unele dintre cele mai cunoscute răspândite în România. Dintre bulboase fac parte: ceapa și usturoiul.
În țara noastră sunt cultivate pe suprafețe considerabile în toate zonele țării, fiind rezistente la temperaturi mai scăzute.
Legumele bulboase au partea comestibilă formată din bulbul propriu-zis și din frunzele aeriene. Acestea sunt consumate datorită valorilor nutriționale ridicate, a prezenței în cantități mari a sărurilor minerale, vitaminelor și uleiurilor eterice care le dau un gust specific.
Culturile premergătoare potrivite bulboaselor sunt dovleceii, roșiile, vinetele, varza, ardeiul, pepenii și castraveții ( mazărea și fasolea nu sunt recomandate).
Un sfat important este să ții cont de protejarea culturii tale împotriva bolilor, a dăunătorilor și a buruienilor. Toate aceste reduc masiv recolta și duc la pierderi.
BASF are experiența necesară și îți pune la dispoziție soluțiile de care ai nevoie pentru a proteja cultura de bulboase.