Morcov [Daucus carota]
Cultura morcovului se pretează foarte bine atât pe suprafețe mici, cât și pe suprafețe mai extinse așa cum este cazul fermelor mari din România.
Tehnologia de cultivare a morcovului nu este foarte complicată, dar trebuie să ai în spate cunoștințele necesare pentru a nu da greș. Primul pas foarte important din înființarea acestei culturi se face chiar toamna. După recoltarea culturilor anterioare se efectuează o discuire. De asemenea, trebuie să pregătești un substrat bogat și afânat.
Plante bune premergătoare pentru cultura de morcov sunt mazărea și cartofii. Pentru suprafețele mari, cerealele de toamnă sunt, la fel, bune premergătoare.
Cultura de morcov se seamănă direct în câmp. Plantarea se face primăvara, cât mai devreme, pentru a profita din plin de rezerva de apă din sol.
Printre bolile cel mai des întâlnite în această cultură, enumerăm: putregaiul alb, făinarea , alternarioza, putregaiul cenușiu.
Dintre dăunătorii semnalați la cultura de morcov, menționăm: păduchele verde, viermele sârmă, musca morcovului sau limaxul cenușiu.
Dacă ai o cultură de morcov, bazează-te pe experiența și cunoștințele BASF care te vor ajuta cu soluții de protecție. Soluțiile noastre sunt special concepute pentru un plus de profit și productivitate.