Sfeclă
Sfecla este a doua sursă de zahăr pe plan mondial, având o pondere de aproape 45% din producția totală și, totodată, un produs esențial pentru alimentația oamenilor, grație valorii energetice mari
Sfecla de zahăr
Sfecla de zahăr – produs esențial pentru om
Sfecla este a doua sursă de zahăr pe plan mondial, având o pondere de aproape 45% din producția totală și, totodată, un produs esențial pentru alimentația oamenilor, grație valorii energetice mari și a posibilității de folosire pentru industrii conexe sau pe post de furaj.
Sfecla de zahăr necesită însă o tehnologie adaptată, care ține cont de numeroși factori, de la amplasarea culturii în zonele favorabile, la influența climei, asolamentul și, bineînțeles, protecția împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor.
Având o bogată tradiție în România, sfecla de zahăr a redevenit o alegere populară pentru fermierii români, în special pentru cei din regiunea de vest, unde suprafețele cultivate s-au mărit considerabil.