Centrul de Competențe Tehnice BASF România atrage tot mai mulți fermieri europeni
12.09.2016
35 de fermieri mari au venit din Polonia pentru a vedea tehnologia BASF aplicată la porumb și floarea soarelui
Centrul de Competențe Tehnice inaugurat de compania BASF anul acesta la Tămădăul Mare atrage atenția unui număr tot mai mare de fermieri din Europa. După vizita celor mai mari fermieri din Ucraina, specialiștii de la Centrul de Competențe Tehnice BASF România au primit vizita a 35 dintre marii fermieri din Polonia. Fiecare dintre ei deține ferme cu suprafețe între 1.000 și 5.000 de hectare. Compania BASF este primul producător de produse pentru protecția plantelor din România care obține acreditarea BPE.
Fermierii polonezi au fost interesați în special de tehnologia BASF de protecție a culturilor de porumb și floarea soarelui. Specialiștii BASF, Cristina Bunescu, Gheorghe Petcu și Ana Maria Pascariu, au prezentat modul de aplicare a tehnologiei BASF în condițiile pedoclimatice specifice zonei. Pentru cultura de porumb s-a aplicat în loturile demonstrative produsul Frontier® Forte, în preemergenţă, urmat de placeholder: "pachetul_combo_rekord" și . Acesta poate fi utilizat fie preemergent, fie în postemergență timpurie. Agricultorii polonezi au văzut și beneficiile tehnologiei BASF Clearfield® Plus pentru floarea soarelui.
Pe lângă loturile de la Centrul de Competențe Tehnice BASF, vizitatorii din Polonia au putut observa și beneficiile produselor BASF de protecție a plantelor, aplicate în condiții reale, la ferma Profarma Holding, din Tămădău. Pentru anul agricol 2016-2017, suprafața fermei a crescut la 1.150 de hectare, cultivate cu grâu, rapiță, porumb, soia și floarea soarelui.
Administratorul fermei, Nicolae Vasile și managerul departamentului tehnic din cadrul Diviziei pentru Protecția Plantelor BASF România, Cristina Bunescu, au prezentat date generale despre structura culturilor agricole din România, condițiile pedoclimatice din zona de sud a țării, utilajele și tehnologiile folosite în ferma din Tămădăul Mare. Cei 35 de fermieri au primit răspunsuri și cu privire la prețurile de tranzacționare a cerealelor, media producțiilor obținute în România la culturile de grâu, porumb, soia și floarea soarelui, precum și informații despre structura fermelor din România.
Pe lângă rolul important în relația cu fermierii și testarea produselor, Centrul de Competențe Tehnice contribuie și la dezvoltarea expertizei consultanților tehnici sau de vânzări ai companiei BASF, precum și ai partenerilor, distribuitori sau producători de semințe. Totul, cu scopul de a permite fermierilor să beneficieze de cele mai bune informații prin care să poată obține recolte profitabile și de calitate an de an.