La Cramele Budureasca s-a îmbuteliat primul vin rosé din recolta anului 2016
22.11.2016
Cerere mare: stocul s-a epuizat în doar… 6 zile
Una dintre cele mai performante societăți cu profil viti-vinicol din România, Cramele Budureasca, a îmbuteliat deja aproximativ 22.000 de sticle cu vin rosé din recolta anului 2016. ”Și care ar fi noutatea”, ar putea spune un cunoscător al vinurilor produse aici? Corect! Doar că elementul surprinzător este rapiditatea cu care s-a și epuizat stocul: doar șase zile!
Directorul general al companiei, domnul Dumitru Vârgă, a trecut pe scurt în revistă provocările și realizările anului 2016 în ceea ce privește modul în care compania BASF și-a adus contribuția la obținerea unor producții de struguri de o calitate excelentă. Pe scurt, domnul Vârgă a rezumat astfel: ”În acest an ați fost cea mai activă companie din domeniul protecției viței de vie.”
”Noi tot timpul am colaborat bine cu cei de la BASF. Fac simpozioane, îți prezintă clar avantajele produselor. Am fost mereu mulțumiți. Lucrăm cu 2-3 producători mari, printre care și BASF, care este pe primul loc în ceea ce privește colaborarea cu noi. Au produse bune, care ne-au mulțumit pe parcursul anilor, au dat rezultate bune, au asigurat protecția adecvată. Dar, pentru o cultură de vita de vie ca la carte, vorbim de un complex de factori. Trebuie să ai și produse bune, trebuie să faci și lucrările agrotehnice la timp și de bună calitate. Singur, produsul nu-ți poate face mare lucru dacă nu ai via întreținută corect. Ultimii 3-4 ani au fost dificili. Și noi am avut pierderi, dar din cauza grindinei, nu a bolilor. Lucrând pe toate fazele tehnologice așa cum trebuie, nu ai probleme. Pană la urmă e vorba de mai mulți factori, dar produsul joacă un rol esențial”, ne-a declarat Dumitru Vârgă.
Planificarea optimă duce la producții de calitate
Ce a stat la baza acestei afirmații? Probabil noile produse lansate de BASF în ultimii ani, concursurile de vinuri, loturile demonstrative, simpozioanele și mesele rotunde, consultanța acordată fermierilor și, cu siguranță,… noi toți, echipa BASF România. ”Rezultatele pe care cei de la Cramele Budureasca le-au obținut anul acesta, unul deosebit de dificil în ceea ce privește protecția viței de vie, se datorează colaborării cu BASF, produselor și sfaturilor primite, dar și schimburilor de experiență pe care noi, cei din echipa BASF de culturi horticole, am avut-o cu cei de la Budureasca”, precizează Robert Băicoianu, director de vânzări culturi horticole BASF.
”Am văzut că un produs bine ales în cadrul unui plan de combatere va avea un succes deplin dacă este aplicat la timp, conform recomandărilor producătorului. De asemenea, faptul că un cultivator de viță de vie alternează produse aparținând diferitelor familii chimice a demonstrat și în acest caz că vorbim de recomandări cu efecte benefice în teren. De asemenea, putem spune că un cadru general în ceea ce privește o tehnologie aplicată corect viței de vie, un plan de combatere bine ales, duc în final la obținerea unei producții de calitate, chiar și în condițiile unui an dificil. 22.000 de sticle îmbuteliate reprezintă un număr mare pentru un vin rosé. Consumatorul român a început de puțini ani să aprecieze acest timp de vin, în special tinerii”, mai spune Robert Băicoianu.
Activează de 25 ani în domeniul horticol, cu o bogată experiență în producția horticolă și a accesării fondurilor europene. Membru al Asociației Degustătorilor de Vin din Romania (ADAR), face parte din Comitetul Director al Organizației Naționale Interprofesionale Viti-Vinicole (ONIV) și conduce Scaunul Cavaleresc Ploiești, din cadrul Ordinului European al Cavalerilor Vinului (OEVE). Din anul 2013 s-a alăturat echipei BASF, contribuind la dezvoltarea segmentului horticol.
Ing Robert-Ionuț Băicoianu, Specialty Crops Sales Manager BASF