Fermierii români, despre AGRIVI: „Putem urmări toată situația din fermă”
11.01.2023
Fermierii români folosesc platforma AGRIVI pentru gestionarea fermei. Descoperă experiența acestora!
AGRIVI este o platformă software complexă, dedicată gestionării fermelor agricole și menită a sprijini fermierii în munca de zi cu zi. Serviciul digital le oferă fermierilor accesul la cele mai bune practici agricole, oferă posibilitatea gestionării în timp real a tuturor activităților din câmp sau din fermă. Planificarea întregului sezon agricol, analizarea producțiilor sunt doar câteva dintre lucrurile pe care aceștia le pot face din platformă, pe lângă gestionarea contabilității și integrarea altor servicii digitale, cum ar fi stații meteo, aplicații de management utilaje sau imagistică prin satelit. În România, fermierii care folosesc platforma au constatat beneficiile reale și ne-au transmis cum au reușit ei să organizeze activitățile fermei pentru a beneficia la maximum de potențialul AGRIVI.
Fermierii români, despre AGRIVI
Cecilia Piroș, inginer mecanic agricol în grupul de ferme Segal&CO Satu Mare, înființat în urmă cu 17 ani. Ferma folosește platforma AGRIVI din martie 2022, odată cu lansarea sa pe piața din România, deoarece exista nevoia unui management perfomant și eficient al fermei, iar AGRIVI a fost soluția potrivită, fiindcă integra o mulțime de arii.
Doamna Cecilia a povestit reprezentanților BASF care au fost avantajele utilizării AGRIVI și cum s-au schimbat lucrurile din martie, de când a început să folosească platforma în cadrul fermei sale: „Mă scutea de excel-uri, de fișiere. AGRIVI are o interfață foarte intuitivă, prietenoasă și ușor de accesat. Îmi oferă informații privind contabilitatea primară, am control asupra costurilor de producție – cantitativ și financiar, pot să urmăresc cheltuielile pe care le am, aplicația îmi oferă prin cei 9 indici satelitari informații privind densitatea culturilor, umiditatea din sol, culoarea plantelor.
Alertele AGRIVI și generarea documentelor
„AGRIVI are un alt beneficiu, îmi trimite alerte în ceea ce privește infestarea cu anumiți dăunători sau se îndeplinesc condițiile pentru a se produce anumite boli, ceea ce mă determină să pot intra preventiv în culturile agricole cu diferite tratamente fitosanitare”, a precizat aceasta. În pus, un mare avantaj este faptul că AGRIVI generează toate documentele necesare în relația cu APIA și dosarul privind subvenția pentru combustibil.
AGRIVI are o bază de date cu toate pesticidele, atât ca și denumire comercială, cât și substanțele active din care sunt compuse și platforma calculează automat dozele de substanțe active administrate la hectar.
AGRIVI ajută și pe partea administrativă: „Încă un beneficiu important este că pot să-mi scanez contractele de arendare, resursele umane și întreg parcul auto, putând să îmi setez diferite avertizări: că îmi expiră RCA-urile, că am de achitat anumite taxe, ceea ce este un beneficiu în plus”.
Urmărește interviul video
Update-ul AGRIVI: Lucrările câmpului
„În luna august a anului 2022, AGRIVI a avut un update foarte important, un modul denumit Lucrările câmpului și, odată cu acest beneficiu, interfața aplicației s-a schimbat, în sensul că am o vedere de ansamblu asupra fermei, putând vedea pe diferite culori culturile, pot să văd toate activitățile organizate, încheiate și planificate. De asemenea, pot urmări costurile de producție, iar la sfârșit pot face o analiză în ceea ce privește investițiile pe care le-am făcut”, ne-a spus doamna Cecilia Piroș.
Cum pot fermierii beneficia la maximum de platforma AGRIVI
Un fermier poate beneficia la maximum de AGRIVI prin introducerea în aplicație a tuturor input-urilor, a tuturor facturilor, a tuturor costurilor de producție și, mai apoi, introducerea lor în consum. La finalul anului agricol, el poate vedea exact ce s-a introdus valoric și cantitativ, iar după 2-3 ani de folosire a platofrmei, putem urmări rotația culturilor, să analizăm costurile, substanțele introdusele în acea parcelă. Toate acestea fiind într-un singur loc, la un click distanță.
„Îi sfătuiesc cu încredere să folosească AGRIVI, întrucât este un program foarte complex de management al fermei, de asemenea, există suport constant din partea specialiștilor BASF. Am câștigat foarte mult timp odată cu folosirea acestei platforme”, a concluzionat doamna Cecilia Piroș, inginer mecanic agricol în grupul de ferme Segal&CO Satu Mare.