Ziua Internațională a Sănătății Plantelor, ediția a 2-a
12.05.2023
Atât sănătatea noastră, cât și a planetei, depinde într-o proporție foarte mare de plante. Aproximativ 80% din alimentele pe care le consumăm provin din plante.
Ziua Internațională a Sănătății Plantelor este sărbătorită la nivel internațional pe data de 12 mai începând cu anul 2022. Cu ocazia acestei zile, Organizația Națiunilor Unite trage un semnal de alarmă în privința importanței sănătății plantelor, aspect care influențează în mod direct calitatea alimentelor pe care le consumăm în fiecare zi. Prin creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial se pot lua, ulterior, măsuri în privința protejării mediului înconjurător și a biodiversității.
Atât sănătatea noastră, cât și a planetei, depinde într-o proporție foarte mare de plante. Aproximativ 80% din alimentele pe care le consumăm provin din plante.
O dată cu schimbările climatice și intensificarea activităților umane care modifică ecosistemele, biodiversitatea a avut de suferit, creând astfel noi căi prin care organismele dăunătoare plantelor au putut să se dezvolte.
BASF este implicat în acest proces de protecție a sănătății plantelor oferind cele mai bune soluții, produse și tratamente pentru menținerea și asigurarea protecției plantelor. În aceeași măsură, agricultura sustenabilă și reducerea emisiilor de CO2 sunt printre principalele obiective ale companiei și care duc la îmbunătățirea sistemului agroalimentar.
Atunci când vine vorba despre sănătatea plantelor, acest subiect este strict legat de bunele practici adoptate atât de către fermieri, cât și de marile companii care au un impact semnificativ în această industrie. Ca și Organizația Națiunilor Unite, și BASF tratează cu maximă seriozitate și prioritatea sănătatea plantelor care ne asigură existența la nivel mondial. De aceea, vă încurajăm pe toți cei care activați în domeniul agriculturii să asigurați protecția plantelor și a mediului înconjurător. Sustenabilitatea și bunele practici agricole sunt prioritare pentru o bună dezvoltare a agriculturii, ținânâd cont de schimbările climatice și creșterea globală a populației.