Primele rezultate cu noul fungicid Revyona® de la BASF

Revyona®: noul triazol BASF de combatere a făinării și putregaiului negru la vița de vie

  • Dealu Mare: garanția calității strugurilor și a vinului.
  • Velvet Winery: tehnologia combaterii bolilor și dăunătorilor la standard de profesionalism.

Pentru cei peste 50 de participanți, căldura unei zile toride de vară a adus informații de referință în ceea ce privește provocările acestui sezon și solutiile recomandate de către compania BASF în vederea menținerii unor plantații viticole sănătoase și struguri de bună calitate.

Pentru podgoria Dealu Mare, făinarea viței de vie rămâne cea mai mare problemă, condițiile climatice și rezerva biologică fiind în permanență factori ce contribuie la diseminarea acestei boli criptogamice.

Testele și variantele alese pentru această întâlnire au fost organizate pe soiul Fetească Neagră, cunoscut pentru sensibilitatea la făinare, într-o zonă cu umiditate atmosferică crescută datorită apropierii de un baraj, poziționate la baza pantei.

Așadar, condiții ideale pentru apariția și dezvoltarea făinării, dar și o zonă dificilă pentru a testa noul izopropanol-azol BASF, Revyona®.

Pe lângă efectul preventiv, a fost observat și caracterul curativ al acestui produs, o soluție ideală pentru fermierii care sunt în căutarea unor tehnologii de menținere sub control a făinării.

S-au prezentat și celelalte două produse BASF destinate combaterii făinării: Sercadis® și Vivando®, punându-se accent pe efectele benefice ale alternării lor.

Delan® Pro, Cantus®, Scala® și Soriale® LX sunt produsele recomandate a fi aplicate în perioada rămasă până la intrarea în pârgă, pentru a putea asftfel preveni apariția manei și putregaiului cenușiu, a securizării nivelului maxim admis de reziduuri în struguri și vin (MRL).

14 iulie 2023, Robert Ionuț Băicoianu

Culturi similare

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii
Mergi sus