Legea Arendei – din nou în Parlament

Vezi noile propuneri legislative

După două încercări respinse, Legea arendei a ajuns din nou pe masa parlamentarilor. Cea mai importantă prevedere face referire la perioada contractelor. Legea propune acum o perioadă minimă de șapte ani.

Proiectul legislativ pentru modificarea legii 287/2009 a fost depus săptămâna trecută în Senat pentru dezbatere în regim de urgență. Inițiativa este susținută de președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, împreună cu alți 11 deputați

Conform agrointel.ro , legea reia propunerea de modificare a perioadei minime pentru arendă și interzice subarendarea, specificând că aceasta este nulă, cu excepția cazurilor de schimb între arendași. Alte prevederi includ condițiile de încetare a contractului înainte de termen, în situații precum incapacitatea sau falimentul arendașului, sau în cazul neplății arendei în termenul prevăzut.

În plus, proiectul propune ca, în cazul decesului arendatorului, moștenitorii să fie obligați să mențină contractul de arendare pe durata inițială convenită cu arendașul. Dacă legea va fi adoptată, ea nu va afecta contractele de arendă în derulare, ci se va aplica doar celor încheiate după intrarea sa în vigoare.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Câmp Deschis

Află informații cu care câștigi teren! Un podcast cu, despre și pentru fermieri.

Ascultă acum!
Mergi sus