Pintea: Plățile APIA restante vor fi efectuate

Când spun autoritățile că se vor plăti subvențiile către fermieri

Mulți fermieri români așteaptă încă să primească fondurile care li se cuvin din schemele de plată ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru anul 2023. Deși o mare parte a fermierilor a fost autorizată pentru cel puțin o schemă de plată, există încă subvenții importante care nu au fost plătite.

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, care coordonează activitatea APIA, a declarat pentru Agro TV că procesul de autorizare pentru plăți este în curs de desfășurare zilnic, pentru a asigura plata cât mai rapidă către aceștia. "Știm că termenul limită pentru plata subvențiilor APIA aferente anului de cerere 2023 este 30 iunie. Există o așteptare mare pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic și în sectorul vegetal", a spus acesta.

Pintea este convins că se va plăti tot ce e deja autorizat în următoarele două săptămâni, fiind deja autorizate trei liste. Ministrul Agriculturii a făcut și demersurile necesare către Finanțe pentru a alimenta conturile APIA. În momentul de față, fermierii așteaptă plățile pentru programele la porc și pasăre. În acest caz, AFIR face plățile. Ultima plată aferentă anului 2023 e sprijinul cuplat pentru sectorul vegetal.

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii
Mergi sus