Schimbare bruscă de vreme: ploi și înnorări în această săptămână

Care este proiecția meteo pentru sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie?

Se anunță o schimbare radicală de vreme pentru perioada 27 mai - 2 iunie, cu ciclonul care se întoarce și aduce după sine ploi, înnorări și descărcări electrice în fiecare după-amiază a săptămânii.

Conform agrointel.ro , în jumătatea estică a țării, cerul va fi parțial sau total acoperit de nori, în timp ce în restul regiunilor va fi predominant senin. Aversele vor fi mai slabe și izolate în Moldova și Dobrogea, dar și pe alocuri în Muntenia. Vântul va fi slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice și pe crestele Carpaților Orientali.

Care sunt temperaturile și adversele pentru perioada următoare?

Temperaturile minime vor varia între 6 și 17 grade, fiind mai scăzute în estul Transilvaniei, unde pot ajunge până la 1-2 grade. Există posibilitatea izolată de ceață, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Luni, 27 Mai: se prevăd valori termice diurne mai scăzute în sud, centru și est, cu cer variabil și averse în Moldova și Dobrogea, însoțite de cantități semnificative de ploaie. Descărcări electrice și grindină sunt posibile pe alocuri. Vântul va fi moderat, cu intensificări în zonele centrale și sud-estice.

Miercuri, 29 Mai: vremea va fi instabilă în mare parte a țării, cu înnorări accentuate și averse, în special în zonele deluroase și montane, nord-est, centru și sud-est. Cantități semnificative de apă și posibile căderi de grindină vor fi semnalate pe alocuri. Vântul va fi slab și moderat, cu ușoare intensificări.

Joi, 30 Mai: instabilitatea atmosferică se menține, cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea regiunilor. Cantități semnificative de apă sunt posibile pe alocuri, iar grindina este un fenomen sporadic. Vântul va sufla slab și moderat.

În cadrul finalului de săptămână: pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, vremea va deveni treptat călduroasă în majoritatea regiunilor, iar instabilitatea atmosferică va scădea.

Schimbarea bruscă de vreme aduce înnorări, ploi și descărcări electrice în următoarele zile, afectând mai ales regiunile estice și centrale ale țării. Temperaturile vor oscila, iar fenomenele precum grindina și vântul moderat vor fi prezente în anumite zone.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Câmp Deschis

Află informații cu care câștigi teren! Un podcast cu, despre și pentru fermieri.

Ascultă acum!

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația
Mergi sus