Vin ploile! Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Ce spun meteorologii despre vremea din ultima parte a lui septembrie

Agenția Națională de Meteorologie a anunțat prognoza pentru regiunile României pe următoarele 2 săptămâni. În cea mai mare parte din țară, în prima săptămână de prognoză, 19-25 septembrie, temperaturile vor fi mai scăzute cu câteva grade decât norma, dar se va încălzi ușor în săptămâna 26 septembrie-2 octombrie. Începutul lunii octombrie vine și cu șanse ridicate de ploaie în toată țara.

Vremea în Banat

În Banat, în săptămâna 19-25 septembrie, fermierii vor avea parte de o vreme rece, temperatura minimă situându-se între 4-7 grade, iar cea maximă între 16-18 grade. Temperatura va crește cu 5 grade în jurul datei de 25 septembrie, iar șansele de ploaie vor fi crescute între 19-22 septembrie, precum și în primele zile ale lunii octombrie.

Vremea în Crișana

În Crișana, în săptămâna 19-25 septembrie, temperaturile vor fi scăzute, între 4 și 17 grade. După 25 septembrie, temperatura va crește, iar șansele de ploaie vor fi ridicate între 19-23 septembrie și 26-2 octombrie.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi în speță rece, temperatura maximă va ajunge la 15 grade, iar cea minimă între 3-5 grade. După 26 septembrie, minima va crește la 6 grade, dar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și între 26 septembrie-2 octombrie.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, în prima săptămână temperaturile vor fi scăzute, maxima fiind între 13 și 16 grade, iar minima între 4-6 grade. Începând de duminică, 25 septembrie, vremea se va încălzi cu aproape 4 grade. Între 19-22 septembrie și 26 septembrie-2 octombrie șansele de ploaie vor fi crescute.

Vremea în Moldova

În Moldova, temperaturile vor fi mult sub cele obișnuite acestei perioade. Până în weekend-ul din următoarea săptămână, maxima va fi între 13-17 grade, iar minima între 5-8 grade. După aceea, valorile termice vor crește, iar în jurul datei de 27 septembrie, maxima va atinge chiar și 22 de grade. Între 19-23 septembrie sunt șanse mai mari de ploaie, precum și începând cu a doua săptămână de prognoză, 26 septembrie.

Vremea în Dobrogea

În sud-estul tării, până pe 24 septembrie, ca și în Moldova, media de temperatură va fi mai scăzută decât în anii trecuți. Maxima se va situa între 13-15 grade, iar minima între 3-5 grade, urmate de câteva zile mai călduroase, cu o creștere de până la 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată între 19 și 23 septembrie și ulterior între 26 septembrie-2 octombrie.

Vremea în Muntenia

Prima săptămână de prognoză vine cu o medie între 17-22 grade, iar minima între 6-9 grade, iar în săptămâna a doua, temperaturile vor crește cu câteva grade. Șansele de ploaie sunt ridicate în perioadele 19-23 septembrie și după 27 septembrie.

Vremea în Oltenia

Media se va menține mai scăzută decât este normal în această perioadă până în data de 24 septembrie, cu minima între 6-8 grade, iar maxima între 16-21 grade. Ulterior, maximele termice cresc cu până la 5 grade. Șansele de ploaie sunt crescute între 19-22 septembrie, dar și după 27 septembrie.

Profită de ofertele speciale BASF

Descoperă ofertele speciale și pachetele tehnologice BASF.

Vezi promoțiile BASF

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus