Usturoi [Allium sativum]
Usturoiul (Allium sativum) este mult folosit în gastronomia din țara noastră. Este o plantă perenă, care, alături de ceapă și praz, face parte din familia Liliaceae.
Cultura de usturoi
Datorită rezistenței crescute la frig și a posiblității plantării acestuia la începutul toamnei sau primăvara, acest tip de cultură s-a răspândit rapid în România.Dacă vrei să înființezi o cultură de usturoi, ai nevoie de câteva informații importante. Culturile potrivite premergătoare acestui tip de cultură sunt: porumb, tomate, vinete, conopidă, varză, castraveți, pepeni, dovlecei.Cel mai bun tip de sol pentru usturoi este cel luto-nisipos. Alege soluri bine drenate, afânate, nivelate, permeabile, cu grad mic de îmburuienare. Asigură-te că terenul pe care va fi următoarea cultură de usturoi are posibilitatea de irigare.Lucrări necesare în cazul unei culturi de usturoi:
- Desființarea culturii premergătoare
- Arat
- Fertilizarea solului
- Plantare
- Fertilizare
- Irigare
- Combaterea buruienilor, a bolilor și a dăunătorilor
- Recoltarea
Indiferent de ce alegi, BASF are experiența și soluțiile pentru a proteja investiția în cultura de usturoi .