Studiu de caz: elemente tehnologice într-o plantație de viță de vie. Episodul 2
04.09.2020
Lucrările de întreținere și tratamentele recomandate în primii doi ani de la înființarea unei plantații de viță de vie
BASF organizează poate cel mai important concurs de vinuri destinat producătorilor mici și mijlocii din România. În acest fel încercăm să îi sprijinim, pentru că ei sunt cei ce merită cu adevărat. Ne aflăm în podgoria Dealu Mare și vom vedea împreună o plantație a unuia dintre micii producători din această regiune.
La începutul perioadei de vegetație, în primii doi-trei ani de zile s-a urmărit menținerea unui aparat foliar sănătos prin aplicarea unor tratamente cu produse de contact, în special Polyram® DF și Kumulus® DF și s-au efectuat lucrări de întreținere a solului, astfel încât buruienile să nu concureze dezvoltarea butucului, pentru a evita o dezvoltare neuniformă sau incompletă a acestuia, în funcție de vârsta la care se află.
La începutul perioadei de vegetație și, de fapt, la începutul perioadei de viață a acestei plantații a fost foarte important să se mențină aparatul foliar astfel încât tulpina să poată fi proiectată din cei doi-trei lăstari care s-au dezvoltat și care au creat forma butucului respectiv.
S-au aplicat tratamente cu produse pe bază de metiram, precum Polyram® DF, sulf (Kumulus®). De asemenea, s-au aplicat între 5 și 7 tratamente diferite de la an la an, pentru a evita problemele până toamna târziu, iar lemnul să se matureze și tulpina să poată fi proiectată și condusă corespunzător pentru viitorul butuc de viță de vie.