Cum se dezvoltă culturile de cireși tratate cu Signum®
22.06.2021
VIDEO. Interviu cu domnul Bogdan Florea, ferma Agro Class. Protecția eficientă a sâmburoaselor.
Având o suprafață de 19 ha de cireși și 18 ha de afini, ferma este situată în localitatea Haret, județul Vrancea.
Cultura de 19 hectare de cireși este crescută în sistem intensiv, cu sistem de irigare și antigrindină. Cu toate că s-au luat toate măsurile posibile, producătorii nu pot controla și vremea, temperaturile având capacitatea de a afecta într-o foarte mare măsură producția fructelor.
Urmărește video-ul și află cum au reușit producătorii să facă o treabă bună în cazul acestei culturi de cireși!
Faptul că în primăvara anului 2020 producătorii s-au confruntat cu câteva nopți de ger cu temperaturi între -7 și -2,5 grade a dus la diminuarea producției inițiale. Mai apoi, în timpul coacerii, temperaturile au fost destul de ridicate și au grăbit procesul de coacere, cireșele neavând însă timp să ajungă la calibrul inițial de 30-32.
Monilioza este cea care produce cele mai mari probleme în cultura de cireși, începând chiar din momentul dezmuguritului și continuând târziu după recoltare, mai ales pe parcursul primăverilor reci caracterizate de multe precipitații.
Cultura de cireși a fost tratată preventiv în trei rânduri cu fungicidul Signum® : o dată înainte de înflorire, o dată după înflorire și ultima dată înainte de intrarea în pârg. Aplicat corect, produsul are o eficiență ridicată între 90-98%.
În ciuda greutăților întâmpinate, mai ales din perspectiva temperaturilor, a fost un an bun pentru cultura cireșului, producătorii ajungând să aibă în medie o cantitate de 8,5 tone/Ha.
Beneficiile fungicidului Signum®
Signum® este un fungicid ingenios ce combină două substanțe active cu moduri de acțiune diferite, având un spectru de combatere specific pentru combaterea putregaiurilor, dar și a altor boli precum monilioza la sâmburoase, antracnoza și pătarea frunzelor.
- Eficacitate foarte ridicată, atât asupra florii și fructului, cât și asupra frunzei
- Acționează atât preventiv , cât și curativ pentru combaterea moniliozei
- Creșterea semnificativă a recoltei
- Îmbunătățirea procentului de producție destinat vânzării
- Toleranță mai mare a plantelor la factorii de stres
- Efect favorabil asupra acumulării de zaharuri în fructe
- Contribuie la prelungirea perioadei de păstrare a fructelor